perjantai 21. syyskuuta 2012

Rasitusvamma jalassa ja opiskelijaelämää

Viimeiset pari viikkoa on ollut sen verran täynnä tohinaa, etten ole ehtinyt blogin ääreen. Vaihdoin työpaikkaa, aloitin uusien tuntien ohjaamisen, kävin taas luennoilla, ja muutakin puuhaa on riittänyt harrastusten parissa.

Toisaalta kaikkeen tähän puuhasteluun onkin ollut enemmän aikaa, koska liikunnan määrä on jäänyt alle normaalin. Liian innokkaan juoksemisen aiheuttamana päkiässäni on ilmeisesti rasitusmurtuma :( En ole käynyt lääkärissä, tämä on oma diagnoosini, mutta luultavasti melko oikeansuuntainen. Jalka kyllä kestää normaalia olemista, mutta juokseminen ja hyppiminen kipeyttää sen. Rasitusmurtumassa ainoa hoito on tarpeeksi pitkä lepo, mikä tietenkin on nyt aika haastava toteuttaa, koska joudun ohjaamaan tunteja kahtena iltana viikossa. Onneksi osa tunneista ei juuri rasita jalkaa, mutta olen kuitenkin joutunut vähentämään kaiken muun liikunnan minimiin. Kyllä nyppii.

Käytännön sijaan voin siis hyvillä mielin keskittyä teoriaan, kun koulussa alkoi nyt kaksi uutta kurssia yhtäaikaa. Viime viikonloppuna istuin fysiologian ja biomekaniikan luennoilla, ja reilun kolmen viikon päästä on tentti. Fysiologia perehtyy elimistön toimintamekanismeihin, esimerkiksi voimantuottoon, kestävyyteen tai hengityselimistön toimintaan liittyviin ominaisuuksiin. Biomekaniikka tutkii ulkoisia ja sisäisiä kehoon vaikuttavia voimia ja niiden vaikutuksia, ja tässä lajissa insinöörin aivoistani tuntuu olevan iloa.

Samaan aikaan alkaa käytännönläheisempi verkkokurssi aiheesta liikunta, fyysinen kunto ja terveys. Kurssiin kuuluu verkkokeskusteluja sekä oppimistehtävä, jossa suunnitellaan terveyttä edistävä liikuntaohjelma kolmelle esimerkkihenkilölle. Mukava päästä tekemään jotain konkreettista! Olen tosi innoissani, ja myös tyytyväinen siitä että minulla on kaksi päivää viikossa jotka voin täysillä panostaa opiskeluun, koska tähän kyllä menee aikaa.

Onneksi panostaminen myös tuottaa tulosta - ensimmäisen tentin tulokset tulivat viimein, ja tilasto avattiin kauniisti arvosanalla 4/5 :)


Lupasin kirjoittaa tänne oman liikuntani yleisestä laadusta ja määrästä. Tällä hetkellä ohjaamani tunnit ovat lihaskuntopainotteisia, joten lihaskuntoa ja liikehallintaa harjoitan 3-4 tuntia viikossa. Kestävyysliikuntaa sen sijaan tulee nyt aika vähän, ehkä yhden tanssitunnin voisi siihen laskea, mutta kun en edes pysty kävelemään töihin, niin minimimäärä ei täyty lähellekään. Itse asiassa tällä hetkellä ainoa mahdollinen kestävyysliikunnan muoto olisi uinti, mutta en oikein ole uimarityyppiä... Odottelen siis suosiolla jalan paranemista, toivottavasti jo parin viikon päästä pääsisin taas lenkille ja salsatunneille.