torstai 8. elokuuta 2013

Virkistyneenä kohti syksyä

Kesä jatkuu edelleen, ja olen aivan fiiliksissä. Loma sujui suunnitelmien mukaan ja sisälsi runsaasti erityisesti pyöräilyä, mutta muutakin ulkoliikuntaa on tullut harrastettua. Olemme käyneet kahdesti melomassa Vuosaaressa, tehneet yhden kunnollisen päiväpatikoinnin Isojärven kansallispuistossa ja pari mustikkaretkeä pääkaupunkiseudulla. Uimaankin on tullut pulahdettua useampaan otteeseen (vaikkei sitä varsinaisesti urheiluksi omalla kohdallani voi kutsuakaan).

Ulkona oleminen on ihanaa. Sekä kroppa että mieli virkistyvät, kaikki turhat asiat unohtuvat. Olen muuten ruskettunut tänä vuonna varmaan enemmän kuin ikinä Suomen kesässä. Naureskelinkin itsekseni, että onnistuneen kesän tunnistaa siitä, että jalkaterissä on urheilusandaaleista tulleet rusketusraidat :D

Pari sanaa vielä pyöräilystä - olen nimittäin ihan rakastunut siihen hommaan! Kävimme veivaamassa kolmen päivän reissun Turun saaristossa: Turusta Velkuan kautta Taivassaloon, Kustaviin ja Iniöön, ja Askaisten kautta takaisin. Kokonaismatkaksi tuli 190 km, joka oli oikein sopiva omalle kunnolle. Pyörä rullasi kevyesti kesäisiä maisemia ihaillessa. Taivassalossa oli todella mukava Mussalon leirintäalue, missä telttailimme kaksi yötä. Lisäksi on tullut pyöräiltyä pitkin Helsinkiä ja vähän Espoossakin.

Mies on tällä hetkellä innostunut kovasti boulderoinnista, ja olen lähtenyt välillä mukaan kokeilemaan. Helsingissä on kaksi boulderhallia, joista löytyy vaihtelevasti aloittelijoille sopivia reittejä. Boulderointi on rankempaa kuin yläköyden varassa kiipeily, joten kovin kauaa ei tarvitse seinällä tahkota kun käsivoimat alkavat huveta. (Joidenkin mielestä boulderointi on ainoaa oikeaa kiipeilyä...) Helsingissä on myös useita ulkokallioita, joilla voi käydä boulderoimassa. Kävimme bongaamassa yhden iltakävelyllä tuosta läheltä. Haastavaa kyllä, mutta hauskaa - eikä maksa mitään! Netissä on ainakin pari sivustoa, joilta voi etsiä sopivia paikkoja: Slouppi.net ja 27crags.com. Onneksi myös aloittelijoille sopivia paikkoja löytyy.

Aion nauttia kesästä niin kauan kuin sitä riittää, mutta syksyn lähestyessä voi alkaa hieman mietiskellä jo sisälajejakin. Viime viikolla palasin joogatunneille nautiskelemaan, ja alan taas vierailla kuntosalilla tiheämmin. Seinäkiipeilyllekin yritän löytää jonkun päivän viikossa.

Tällä hetkellä eniten on kuitenkin mielessä seikkailu-urheilukisa, johon osallistumme mieheni kanssa puolentoista viikon päästä. Jännittävää! Kerron siitä lisää seuraavassa postauksessa.