maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tanssijalan vetreytystä

En ehtinyt ennen lomaa päivitellä liikuntapäiväkirjaakaan. Kesäkuun viimeinen viikko meni melko tyypillisissä kuvioissa, kävin parilla lenkillä ja kerran kiipeilemässä. Puistojumpat peruuntuivat sateen ja liian vähäisen kävijämäärän vuoksi. Viime viikolla oli melko sama kuvio, mutta loppuviikko oli vaihteeksi tanssipainotteinen.

Torstaina oli dancehall-tiiviskurssi. Olen jonkin verran aiempien ohjaajakoulutusteni yhteydessä tanssinut dancehallia, mutta oikeastaan innostuin siitä enemmän vasta kun näin videota yhden suosikkiohjaajani dancehall-tunnilta. Sitten oli ihan pakko mennä itsekin veivaamaan!

Dancehall on kotoisin Jamaikalta, tosin viime vuosina se on "modernisoitunut" ja levinnyt muuallekin. Tunnetuimpia artisteja tällä hetkellä on Sean Paul, jonka hittiä She Doesn't Mind soitetaan täälläkin aika aktiivisesti radiossa.

Dancehallille on tyypillistä aika, hmm, rohkea liikekieli :D Toki täällä Suomessa ollaan ehkä hieman vaatimattomampia, ja jokainen voi tanssia tyylillään. Löysin hyvän kuvauksen lajista Ylioppilaslehden sivuilta.

Tässä videossa puolestaan näkyy hyvin tyypillistä dancehall-koreografiaa.


Viikonloppuna suuntasin Tampereelle Fest Afrika -festareille. Sinne oli taas saatu hyviä bändejä ja artisteja, joten autenttista tunnelmaa riitti. Osallistuin lauantaina tansanialaisen opettajan vetämään ndombolo-työpajaan. Extra Bongo -bändin kanssa esiintyvä Super Nyamwela opetti meille pätkän heidän lavakoreografiastaan, hauska kokemus eikä sarjakaan yllättäen ollut liian vaikea. Ndombolo on Afrikan tämän hetken ehkä suosituin tanssityyli, joka pohjautuu alun perin soukous-musiikkiin.

Valitettavasti itse missasin kyseisen bändin keikan, koska en jaksanut bilettää kahtena iltana niin myöhään. Näin jälkeenpäin harmittaa, koska meno oli kuulemma loistava! Mutta mutta, sama bändi esiintyy keskiviikkona Helsingissä, joten ehkä kaikkea ei ole vielä menetetty...

Toisena iltana onneksi näin Awilo Longomban keikan, joka valitettavasti äänentoisto-ongelmien vuoksi jäi ilmeisesti hieman aiottua lyhyemmäksi. Meno oli silti aivan mahtava ja yleisön keskuudessa fiilis korkealla, koska Awilo on yksi kaikkien aikojen suosituimmista soukous-artisteista. Hetken aikaa saattoi kuvitella olevansa jossain muualla kuin Tampereella :)


Viikko 29:

Ma: kävelylenkki / 1 h
Ti: kiipeily / 2 h
Ke: kävelylenkki / 1 h 45 min
To: dancehall / 2 h
Pe: -
La: ndombolo / 1 h 30 min
Su: -

Liikuntaa yhteensä: 8 h 15 min