tiistai 12. helmikuuta 2013

Spinningiä mulle kiitos!

Uimakortin kerrat loppuivat ja jalka on siedettävässä kunnossa. Niinpä innostuin pitkästä aikaa ostamaan Motivukseen superkortin, jolla pääsee sekä salille että ryhmäliikuntaan. En voi vielä osallistua tunneille, joilla on askellusta, mutta päätin mennä spinningiin.

Olen joskus vuosia sitten käynyt enemmänkin spinningissä, ja mielikuvani oli että se on ihan tuskaista rääkkiä. Ja onhan se: sydän hakkaa, hiki valuu ja reidet hapottaa. Mutta fiilis on ihan mahtava!

Olen jo jonkin aikaa kaivannut kunnon treenejä, kun en oikeastaan moneen vuoteen ole harrastanut mitään todella intensiivistä lajia. Nyt vielä olen joutunut himmailemaan jalan takia, joten kunnon hikitreeni tulee tarpeeseen. Ja kun tunnilla vielä on hyvää musaa, niin meno maittaa.

Ensimmäisen kerran jälkeen olin kyllä ihan kanttuvei seuraavat pari tuntia, vaikka söin melko pian treenin jälkeen. Ilmeisesti verensokeri pääsi laskemaan liian alas. Tänään toisella kerralla osasin varautua, joten otin treenijuomaksi laimeaa mehua. Join muutenkin aika paljon päivän aikana ennen treeniä, kuten myös treenin jälkeen, ja söin kunnolla. Vaikka salissa oli kuumempi ja hikoilin enemmän, join vähemmän ja jaksoin silti käydä tekemässä vähän selkä- ja hartiatreeniä salilla tunnin jälkeen. Selvästi onnistunut taktiikka siis.

Jalkakin tuntuu kestävän pyöräilyn hyvin. Otan nyt alussa treenit muutenkin hieman rauhallisemmin etten vedä itseäni ihan hapoille. Spinning on ihan loistava laji kestävyyden ja hapenottokyvyn kannalta, eikä sekään haittaa jos reisiin saa vähän lisää poweria ;) Sitäpaitsi polkeminen on erittäin hyvää vastapainoa istumatyölle.

Lisää tätä!