perjantai 5. huhtikuuta 2013

Liikuntapaletin kevättuunaus

Aurinko paistaa, pakko päästä ulos! Sulavat pyörätiet, metsäpolut ja vesistöt kutsuvat nimeäni ja ulkoilukuume on nousussa. On siis hyvä aika tehdä pieni päivitys liikuntapalettiin.

Ensinnäkin, olen ajatellut ostaa pyörän. Olen muutaman vuoden ollut ilman, kun lahjoitin edellisen menopelini kaverille, jolla oli pyörälleni enemmän käyttöä kuin minulla. Nyt olen kuitenkin alkanut himoita pyöräretkille, viilettelemään sorateille, pois kaupungin pölystä. Kestävyysliikuntaa ja luonnosta nautiskelua, mikäs sen parempaa.

Aurinkoisten säiden innoittamana ja jalkani parantuessa alan myös kävelemään työmatkoja. Reippaalla tahdilla matkaan menee 25 minuuttia, mikä on korkeintaan muutaman minuutin bussia hitaammin. En oikeastaan häviä mitään, vaan sen sijaan voitan, koska kuntoliikunta lisääntyy, rahaa säästyy ja saan olla ulkona. Lisäksi säästän aikaa, kun ei tarvitse erikseen käydä liikkumassa muualla. Katupöly tosin yskittää vielä muutaman viikon, köh köh...

Joogakurssi päättyy maanantaina, mutta aion jatkaa joogailua vähintään kerran viikossa. Motivuksen superkortin voimassaolo päättyy myös, mutta ostan uuden kortin salille ja otan hieman määrätietoisemman otteen treeneihin.

No, millainen paketti näistä sitten rakentuisi, kun ottaa huomioon terveysliikuntasuositukset?
Esimerkiksi tällainen:

Työmatkakävely 3 x 25 min viikossa
Pyöräilylenkki tai metsäretki 2 h kerran viikossa
Joogaa kahdesti viikossa
Kuntosali kerran viikossa

Toki tähän tulee jonkinlaista variaatiota, joskus teen pidempiä lenkkejä metsässä tai käynkin joogassa vain kerran viikossa. En ota siitä stressiä, kunhan keskimäärin pysyn noissa määrissä. Hyvä juttu on se, että kestävyysliikunnan määrä lisääntyy tuossa aika pienellä vaivalla. Jooga puolestaa kehittää liikkuvuutta ja notkeutta, joissa on itselläni ollut haasteita.

Siispä aurinkolasit päähän ja pihalle. Ja suunta pyöräkaupoille!