tiistai 19. kesäkuuta 2012

Sohvajumppaa

Aktiivisena liikkujana täytyy välillä tietysti harrastaa urheilua myös sohvan puolella. En todellakaan ole jalkapalloilija, mutta seuraan tällä hetkellä varsin innokkaasti jalkapallon EM-kisoja.

Suosikkijoukkuetta ei ole vielä valikoitunut, mutta yleensä olen peleissä altavastaajien puolella. Toisaalta koska en fanita ketään, en myöskään pety pahasti, olipa tulos mikä hyvänsä. Näin ollen ei tarvitse jännittää liikaa, ja toisaalta ei harmita vaikka joku peli jäisi näkemättä. Kuitenkin viimeiset puolitoista viikkoa televisio on kääntynyt poikkeuksetta Yle HD -kanavalle puoli kymmeneltä illalla, mikäli olen ollut kotona.

Sillä ei oikeastaan ole mitään vaikutusta, että mies haluaa katsoa jalkapalloa yhtä paljon kuin minäkin, sillä vaihdan jalkapallokanavalle vaikka olisin yksin. Matsin aikana voi myös samalla puuhastella muita asioita (kuten ommella kesämekkoa) ja vilkuilla peliä riittävässä määrin toisella silmällä.

Penkkiurheilua tulee harrastettua aina isompien kisojen yhteydessä. Jääkiekon MM-kisat, jalkapallo, yleisurheilu tai olympialaiset vetävät poikkeuksetta ruudun ääreen. Satunnaisemmin saatan katsella jotain muutakin, kuten talvella hiihtoa tai joskus voimistelua tai tanssia jos niitä sattuu tulemaan. Mies seuraa talvellakin Englannin liigaa, joskus tulee niitäkin pelejä vilkuiltua paremman puutteessa.

Nuo penkkiurheilulajit näemmä eroavat aika paljon näistä itse harrastamistani, mutta oikeastaan penkkiurheilu on minulle nimenomaan semmoista mukavaa taustaohjelmaa ja rentoutusta. Sitä ei tarvi seurata intensiivisesti, mutta toisaalta jännitystäkin löytyy jos haluaa. Kun kisoja seuraa alusta asti, niihin myös koukuttuu helpommin, ja finaalit onkin sitten ihan pakko nähdä ;)

--

Viime viikolla alkuviikosta tuli oltua aktiivinen liikunnan suhteen, mutta loppuviikko meni sitten erilaisissa sosiaalisissa menoissa. Otin vahingon takaisin eilen tahkoamalla hikisen parituntisen kiipeilyseinällä. Olispa aina yhtä tehokasta!


Viikko 24:

Ma: melonta / 2 h (kevyt vauhti)
Ti: puistojumppa: Vetreä Keho /  1h
Ke: puistojumppa: Vetreä Keho / 1 h
To: kiipeily / 2 h
Pe-Su: -

Liikuntaa yhteensä: 6 h