maanantai 11. kesäkuuta 2012

Sukellus opintoputkeen


Pää pullollaan tietoa, jalat tolkuttomassa jumissa. Näin voisi tiivistää liikuntalääketieteen ensimmäisen opiskeluviikonlopun annin. Kolme päivää eli 17 tuntia puhdasta asiaa ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta. Huhhuh.

Silti huomasin kysyväni itseltäni: miksi ihmeessä en ole tullut tänne jo aikaisemmin? Alkoi oikein huvittaa, kun mietin lukion biologian tunteja. Silloin kävin vain pakolliset kurssit, enkä todellakaan osannut ajatella että joku päivä lähtisin vielä opiskelemaan kyseistä ainetta, ja kuinka mielenkiintoista se voisi olla.

Solujen rakenne ja toiminta, luusto, lihaksisto, aivot, verenkierto, ruuansulatus, hermojärjestelmä, aistit... Aivan tolkuttomasti asiaa, ja silti jaksoin istua ja kuunnella herpaantumatta.

Ainoa miinuspuoli oli todella pitkäksi venyneet päivät. Jalathan ei siitä tykänneet ollenkaan, vaan menivät ihan tukkoon. Yritin sitten jumpalla, venyttelyllä ja fitrollerilla availla niitä viikonloppuna, hieman heikolla menestyksellä.

Olen silti aivan innoissani tästä uudesta aluevaltauksesta. Olen aina tykännyt opiskelusta, siitä saa jotenkin uutta virtaa ja ideoita. Kun aihe on vielä näin kiinnostava, niin tää on ihan mun juttu. Jes!



Viikko 23:

ma: kiipeily / 2 h
ti: puistojumppa: tanssi / 1 h
ke: puistojumppa: tanssi / 1 h
to: -
pe: -
la: -
su: kävelylenkki / 1 h 30 min



Liikuntaa yhteensä: 5 h 30 min