keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tässä se on!

Vetreä Keho -tunti harjoittaa koko kehoa monipuolisesti kehittäen koordinaatiota, ketteryyttä, kehonhallintaa, voimaa ja liikkuvuutta. Tavoitteena on, että tunnin jälkeen tunnet olosi vetreäksi ja virkeäksi. Tule kokeilemaan, mitä kaikkea hauskaa voit tehdä kehollasi!

Nyt se on julkaistu - nimittäin oma tuntikonseptini nimeltä Vetreä Keho. Ensimmäiset kokeilut vedettiin tänään ja eilen, ja palaute tuntui olevan varsin positiivista.

Jokainen voi osallistua tunnille omalla kuntotasollaan. Liikkeet ovat mahdollisimman monipuolisia ja sellaisia, mitä muilla ryhmäliikuntatunneilla ei juurikaan tehdä. Tärkeintä kuitenkin on, että tunnilla on hauskaa!

Tunti alkaa leikinomaisella alkulämmittelyllä. Näillä ensimmäisillä tunneilla leikimme seuraa johtajaa, jossa jokainen vuorollaan sai keksiä sopivan lämmittelyliikkeen. Leikkiä vaihdellaan eri kerroilla ja osallistujamäärän mukaan. Aikuiset leikkivät ihan liian vähän!

Seuraavaksi tulee jakso koordinaatio-, ketteryys-, ja tasapainoharjoituksia. Heittelimme palloa, teimme hyppyharjoituksia, vedimme lyhyitä juoksuspurtteja ja harjoitimme tasapainoa muutamalla eri liikkeellä. Variaatioita voi näihin liikkeisiin keksiä loputtomasti, ja hyvä puoli on se, että jokainen voi tehdä niitä oman jaksamisen ja taidon mukaan.

Kun syke on saatu hypyillä ja spurteilla nostettua, siirrytään lihaskunto-osuuteen. Tarkoitus on tehdä lihaskuntoliikkeitä, jotka voiman lisäksi kehittävät kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Olen ottanut niihin ideoita mm. bootcamp-treeneistä ja toiminnallisesta harjoittelusta.

Lopussa tehdään vielä kevyet venyttelyt, ja ihan viimeiseksi laitetaan silmät kiinni ja rentoudutaan hetken aikaa. Toivottavasti tunnin jälkeen kaikilla osallistujilla on virkeä ja vetreä olo :)



PS. Tuntia pääsee toistaiseksi kokeilemaan Puistolan Urheilijoiden puistojumpassa, tervetuloa!