torstai 3. toukokuuta 2012

Töppöstä toisen eteen

Kevään tullessa on mukava lähteä ulos nautiskelemaan auringosta ja vihertävästä luonnosta. Yleensä lenkkini suuntautuvat perinteikkäälle Töölönlahdelle tai vaihtoehtoisesti Seurasaareen. Useimmiten kävelen reippaasti, joskus saatan hölkkäilläkin. En kyllä varsinaisesti ole juoksun ystävä, mutta mies tykkää mennä lujempaa ja välillä lähden sitten seuraksi.

Toisinaan tuntuu että on ihan laiska kun "vain kävelee", mutta oikeastihan se on erinomaista kuntoliikuntaa. Reipastahtinen kävely on loistava laji kestävyyskunnon parantamiseen. Kestävyysliikunta parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, sopii loistavasti painonhallintaan ja pienentää mm. sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kävely on myös turvallista ja sopii kenelle tahansa, eikä edes maksa mitään.

Lisähaastetta voi hakea ottamalla mukaan kävelysauvat tai menemällä metsäpoluille vaihtelevampaan maastoon. Kävelylenkkiin voi liittää esimerkiksi intervallijaksoja hölkäten tai jumppatuokion kalliolla tai pururadan varrelta löytyvillä liikuntatelineillä. Matkalla voi etsiä geokätköjä, tutustua lähiluontoon tai opetella vaikka suunnistamaan kartan ja kompassin avulla. Vieläkö joku väittää, että kävely on tylsä laji? ;)


Viikko 17:

Ma: kävelylenkki / 1 h 15 min
Ti: -
Ke: kävelylenkki / 30 min
To: -
Pe: -
La: kävelyretki Nuuksiossa / 2 h 30 min
Su: kävelylenkki / 1 h

Liikuntaa yhteensä: 5 h 15 min